София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фатални 13 минути за лидера в Германия

Хофенхайм навакса три гола пасив за равенство в Дортмунд

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Борусия (Дортмунд) изтърва три гола аванс при домакинското 3:3 с Хофенхайм в мач от 21 кръг на Бундеслигата. Гостите стигнаха до равенството, след като вкараха три гола в рамките на 13 минути в последния четвърт час от срещата.
В 32-ата минута Джейдън Санчо беше изведен в добра позиция от Лукаш Пишчек и с диагонален удар прати топката във вратата на Роман Бюрки. Две минути преди почивката Марио Гьотце удвои, след като беше точен при добавката на удар на Рафаел Герейро, спасен от Оливер Бауман.
Това беше 50-ия гол на Гьотце в Бундеслигата, а в 66-ата минута той асистира и за попадението на Герейро. В 75-ата минута резервата Ишак Белфодил намали на 1:3, след като на далечната греда от въздуха засече центриране на Павел Кадержабек отдясно.
Осем минути по-късно чехът беше точен с глава след центриране на Флориан Грилич отляво. Две минути преди края на мача Белфодил реализира второто си попадение. Той изравни за 3:3 с глава след центриране на Денис Гайгер от фаул.
С второто си поредно равенство Борусия (Дортмунд) остава на първо място в класирането на Бундеслигата с 50 точки, на осем пред Байерн, който по-късно тази вечер приема Шалке 04. Хофенхайм е девети с 30 пункта.