София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фюри: На 100% ще се бия с Дионтей Уайлдър

Бившият световен шампион на WBA, IBF, IBO и WBO в тежка категория ще се изправи на 18 август срещу живеещия в Германия италианец Франческо Пианета пред 26 000 зрители на „Уиндзор Парк“ в Белфаст (Северна Ирландия)

6 годиниДруги 1 Телевизия Евроком

Британецът Тайсън Фюри (26-0, 19 KO) ще се изправи срещу американеца Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) в следващата си битка, ако в събота победи италианеца Франческо Пианета.Бившият световен шампион на WBA, IBF, IBO и WBO в тежка категория ще се изправи на 18 август срещу живеещия в Германия италианец Франческо Пианета пред 26 000 зрители на „Уиндзор Парк“ в Белфаст (Северна Ирландия).
Ако всичко премине според плана, то Фюри ще стане 8-ият претендент за титлата на шампиона на WBC, когото той нарича „Бионсе“, в Лас Вегас на 10 или 17 ноември.“На 100 % планът е да се срещна с Уайлдър до края на годината. Битката с него ще се случи и това не е някакъв рекламен трик. Ако нашата среща нямаше да се проведе, не бих казал това нещо. Ако победя Пианета, ще има битка”, заяви Тайсън Фюри.Британецът не спира да мисли за мача си с Уайлдър.
Ако Фюри победи, то се очаква Уайлдър да се качи на ринга и да бъде официално обявен мача между двамата непобедени до сега боксьори.