София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Гатузо разкри тактиката на Херо и заяви: По-вероятно е Лудогорец да ни подцени, отколкото ние тях

Ще разберем утре

6 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Старши треньорът на Милан Дженаро Гатузо изрази интересно мнение преди утрешния първи мач на неговия тим срещу Лудогорец от Лига Европа. Наставникът на “росонерите” смята, че българите са доста по-опитният отбор в момента и е по-вероятно те да подценят италианците, отколкото обратното.

“Подхождахме с много голямо уважение към Лудогорец. Той е доминант в България в последните години. Имат по-голям опит от нас в Европа. По-вероятно е те да ни подценят, отколкото ние тях. Притежават играчи с много добра техника, като Лукоки, Мисиджан, Сисиньо.”, каза Гатузо по време на официалната пресконференция преди двубоя в Разград.

Специалистът заяви, че според него Лудогорец ще смени тактиката си за срещата и ще излезе в схема 4-3-3, а не 4-2-3-1, както е играл преди.

“Ние черпим информация от много хора за Лудогорец. За да преценявам играта на съперника обаче не е толкова нужно да търсим мнения, тъй като в последните години срещу тях се изправиха много сериозни съперници. Това говори и за качеството на отбора. Утре мисля, че ще играят с 4-3-3, докато преди играеха 4-2-3-1”, разкри Гатузо.

"Преценихме, че пътуването бе прекалено дълго и футболистите са изморени. Затова решихме да не тренираме днес. Ние сме в добра форма и съм убеден, че играчите ще се представят добре. Нашата цел е да преминем в следващия кръг, така че играем мач за мач. Фланелката на Милан тежи много и затова ние трябва да защитаваме нашето име. За мен е голяма чест да играем в европейските турнири. Да бъдеш треньор на Милан е голяма отговорност, но аз работя с голямо желание. Докога ще бъда начело, времето ще покаже. Отборът ни знае какво иска да постигне, а резултатите ще са следствие на усилена работа", обясни още Рино.