София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Големият фаворит Бразилия чака ударно начало срещу Швейцария

Бразилия ще има труден съперник на старта

6 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Днес в 21:00 часа Бразилия и Швейцария стартират участието си на световното първенство с мач помежду си от група "Е" в Ростов. Кариоките са определяни от повечето специалисти като големия фаворит в тазгодишната надпревара. Сега обаче те трябва да защитят това с представянето си на терена и с ударно начало и победа в първия мач.

Възпитаниците на Тите се класираха убедително за Мондиала, завършвайки на 1-ото място в зона Южна Америка, като допуснаха само 1 загуба и изпревариха с цели 10 точки втория Уругвай. Доброто представяне на тима продължи и в контролите преди световното, в които бяха записани 5 победи и 1 реми. Именно това е и причината за фаворизирането на кариоките.
 
Освен това Тите разполага и със състав пълен със звезди. Там са играчи като Неймар, Габриел Жезус, Марсело, Дъглас Коща, Филипе Коутиньо, Роберто Фирмино, Тиаго Силва и т.н. Когото и да пусне на терена, наставникът трудно ще сгреши, тъй като почти на всеки пост има равностойни заместници.
 
Отборът на Швейцария обаче никак не бива да бъде подценяван. "Кръстоносците" се класираха на 7-ото си световно първенство, но всеки път, когато участват, те излизат от групата си. Макар и без толкова звезди, селекционерът Владимир Петкович разполага с доста приличен състав с играчи, които се подвизават в отбори от големите европейски първенства. Големите звезди в тима са Джердан Шакири, Стефан Лихтщайнер, Гранит Джака и Валон Бехрами, които ще трябва да поведат тима напред.
 
Бразилия традиционно започва силно участията си на световни първенства. Южноамериканците нямат загуба в откриващия си мач от 1934 година насам, като са записали 16 победи в общо 20 срещи. Освен това тимът се намира в серия от 17 поредни мача без загуба на световни финали и се надяват добрата форма да бъде продължена и днес.
 

Всъщност обаче и Швейцария е в отлична серия на световни финали. "Кръстоносците" нямат загуба в 13 от последните си 14 мача, като са запазили "суха" мрежа в 7 от последните си 9 двубоя, което само показва колко тежък мач очаква Бразилия днес.

 БРАЗИЛИЯ - ШВЕЙЦАРИЯ

Вероятни състави: 

БРАЗИЛИЯ: Алисон, Данило, Силва, Миранда, Марсело, Каземиро, Паулиньо, Коутиньо, Вилиан, Жезус, Неймар

ШВЕЙЦАРИЯ: Зомер, Лихтщайнер, Шер, Аканджи, Родригес, Джака, Бехрами, Фройлер, Зубер, Шакири, Сеферович

Стадион: "Ростов Арена", Ростов

Съдия: Сезар Артуро Рамос