София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Григор Димитров:  Дойдох, видях, победих

Целта са поне още две-три титли до края на годината и участие в Лондон, призна българският тенисист

7 годиниТенис 1 Телевизия Евроком

Григор Димитров цитира римския пълководец Гай Юлий Цезар след победата си на финала на София Оупън. На пресконференцията Гришо заяви: „Дойдох, видях, победих“. Той обаче уточни, че за момента не е сигурно присъствието му в турнира догодина. Димитров обяви и целта си – участие във финалния турнир на АТР в Лондон в края на годината.
„Със сигурност това е най-емоционалната ми титла и най-емоционалната ми седмица. Накрая показах изключителни нерви, но да играеш пред родна публика е много по-различно. Насладих се на всеки едни момент. До края на деня ще се радвам и от утре започвам пак да работя“, заяви Димитров на пресконференцията.
„Първият мач със сигурност беше един от най-трудните. Днес трудностите бяха може би края на първия сет и в края на втория. Дори всичко да бе на моя страна... Просто трябваше да се успокоя. Знаех, че мога да пробия Гофен. В края на мача бях много стабилен физически.“
„В момента целите са ми големи. Поне още два-три трофея тази година. Искам да стигна до Лондон в края на годината. Искам да се насладя на титлата тук, а после ще мисля за останалото. Със сигурност ще ми остане един от най-добрите спомени – спечелването на турнира в България пред родна публика. Не е лесно да се играе стабилно вкъщи.“
„Трябва да си концентриран, но докато не чуеш съдията продължаваш да играеш. Със сигурност бях напрегнат. Не само в края на мача. Дори в самото начало. Никога не е лесно да затвориш мач, особено финал. В крайна сметка се гордея със себе си. Най-голямото напрежение за един играч идва от самия него.“
„Дойдох, видях и победих. Благодаря на всички, на публиката, на целия отбор, на майка ми, баща ми, на Георги Стоименов. Хората, които са били там в най-тежките моменти. Само ние знаем през какво сме минали и какво ни е коствало да сме тук. Те са хората зад мен“, категоричен бе Григор Димитров.
„Резултатът от работата ни с Дани Валверду е очевидна. Всичко върви позитивно. Просто нямаш време за негативизъм, защото предстоя следващите турнири. Дори да бях загубил, още след дни има нови мачове. С него сме на една страница. Да, важно е да останеш позитивен. Със сигурност много от нещата ще се променят, особено след днешния ден“, коментира Гришо.
„Мъчно ми е, че си тръгвам от България, но ще се върна. И аз обичам България, но за съжаление програмата ми не позволява по-често да се прибирам. Не мога да кажа дали ще играя в София догодина. Има много фактори, от които зависи програмата ми“, допълни българската звезда на световния тенис.
„Може би всичко, което Никол видя в София, й е харесало. Когато не си посещавал страна като нашата, сигурно си впечатлен. Може би църквите са й харесали най-много“, заяви Григор на въпрос какво най-много е впечатлило гаджето му Никол Шерцингер при краткия й престой в София.