Гледай
на живо

Григор Димитров: Най-добрите седмици в живота ми

Вашата подкрепа беше уникална, благодаря ви, обърна се Гришо към феновете си

Григор Димитров: Най-добрите седмици в живота ми

Новият №3 в световната ранглиста по тенис Григор Димитров трудно описа емоциите си след спечелената историческа титла на финалния турнир на ATP в Лондон. Най-добрият български тенисист надви на финала белгиеца Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3 в невероятна драма и спечели една от най-значимите титли в тениса.
„Не мога да опиша емоциите, които усещам в момента. Бяха невероятни 2 седмици за мен, истинска чест бе да участвам тук. Мога да кажа, че това бяха най-добрите седмици в живота ми“, започна Гришо в речта си на корта.
„Първо поздравления за Давид, той е невероятно момче. Поздравления за неговия екип, резултатът, който постигнаха е невероятен. Гофен е чудесен играч, за мен беше чест да играя срещу него тази вечер и му желая успех за следващия сезон. Вероятно ще се видим скоро на тренировъчния корт.”, продължи Димитров.
„Губя думите си, наистина. Благодарности към моя отбор, те бяха невероятни през цялата година. Специални благодарности и на семейството ми, както и на Никол - моята приятелка, тя играе важна роля в живота ми. Страхотно е да съм тук и да спечеля този трофей. Разбира се, и българските знамена. Вашата подкрепа беше уникална, благодаря ви“, завърши най-добрият български тенисист.