Гледай
на живо

Григор Димитров спечели титлата в Синсинати и се върна в топ 10

От утре Димитров ще се завърне в топ 10, заемайки деветата позиция

Григор Димитров написа нова златна страница в историята на българския тенис. Първата ни ракета постигна най-големия успех в своята кариера, след като спечели титлата от Мастърс турнира в Синсинати. Във финала най-добрият ни тенисист се наложи по категоричен начин над австралиеца Ник Кирьос с 6-3, 7-5 за час и 25 минути игра. По този начин хасковлията спечели своя първи Мастърс трофей и общо седми в кариерата. Още по-впечатляващ е и фактът, че през целия турнир в Синсинати Димитров не загуби нито един сет.
 
Иначе във финала 26-годишният българин демонстрира страхотна игра и напълно заслужено се поздрави с крайния успех. Двамата тенисисти стартираха повече от солидно в своите сервис геймове, изпълнявайки изключително мощни начални удари. Първата възможност за пробив дойде в петия гейм, когато Григор направи две последователни двойни грешки, което позволи на Кирьос да поведе с 30:40. Първата ни ракета обаче демонстрира страхотно хладнокръвие и въпреки трудната ситуация удържа подаването си и в крайна сметка поведе с 3-2.
 
Възползвайки се от психологическото предимство от предишния спечелен гейм Григор успя да пробие своя съперник и да дръпне с 4-2. Впоследствие въпреки леките колебания в началния си удар, Димитров затвърди преднината си и се доближи само на гейм от спечелването на първия сет. Австралиецът успя да намали изоставането си до 5-3, но седмият поставен в схемата българин не допусна никакви колебания и с гейм на нула затвори първата част в своя полза след 34 минути игра.
Вторият сет започна по сходен начин с първия, като и двамата тенисисти печелиха убедилно своите подавания. Този път Григор първи получи шанс да пробие, но мощният сервис на 22-годишния Кирьос го спаси и той спечели подаването си за 4-3. Австралиецът обаче нямаше какво да направи в 11-ия гейм, при който отличната игра на най-добрия ни тенисист бе възнаградена и той реализира решаващ пробив за 6-5. Българинът бе безапелационен на свой сервис и така си гарантира първа Мастърс титла в кариерата.
 
От утре Димитров ще се завърне в топ 10, заемайки деветата позиция.

Григор Димитров написа нова златна страница в историята на българския тенис. Първата ни ракета постигна най-големия успех в своята кариера, след като спечели титлата от Мастърс турнира в Синсинати. Във финала най-добрият ни тенисист се наложи по категоричен начин над австралиеца Ник Кирьос с 6-3, 7-5 за час и 25 минути игра. По този начин хасковлията спечели своя първи Мастърс трофей и общо седми в кариерата. Още по-впечатляващ е и фактът, че през целия турнир в Синсинати Димитров не загуби нито един сет. Иначе във финала 26-годишният българин демонстрира страхотна игра и напълно заслужено се поздрави с крайния успех. Двамата тенисисти стартираха повече от солидно в своите сервис геймове, изпълнявайки изключително мощни начални удари. Първата възможност за пробив дойде в петия гейм, когато Григор направи две последователни двойни грешки, което позволи на Кирьос да поведе с 30:40. Първата ни ракета обаче демонстрира страхотно хладнокръвие и въпреки трудната ситуация удържа подаването си и в крайна сметка поведе с 3-2.

Прочети още на: http://bgnes.com/sport/tenis/4530676/