София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Хаас също представиха новия си болид

Болидът се казва VF-17 и е "по-голям, по-добър, по-бърз и по-лек", обясняват от екипа

7 годиниМоторни 1 Телевизия Евроком

Хаас представиха болида, с който двамата пилоти Ромен Грожан и Кевин Магнусен ще стартират във втория сезон на американския отбор във Формула 1.
Болидът се казва VF-17 и е "по-голям, по-добър, по-бърз и по-лек", обясняват от екипа. Утре той ще излезе на пистата "Каталуния" за първия предсезонен тест, където ще се изправи пред останалите 9 отбора и ще покаже дали и колко е напреднал тимът през зимната почивка.
Миналата година Хаас финишираха осми в класирането при конструкторите благодарение на своя VF-16, който записа 28 точки. Инициалите "VF" в името му са посветени на историята на Haas Automation – първата CNC машина, произведена от компанията през 1988 година, се нарича VF-1. "V" е за вертикална и е стандартно обозначение в индустрията за вертикална фреза. Основателят Джийн Хаас пък добавя "F1" към името, за да отбележи, че това е "Very First One".
Както конкурентите му, така и VF-17 е направен по новия технически правилник с нов аеродинамичен пакет за по-добра притискателна сила. Има по-широко предно крило, по-ниско и по-широко задно, както и по-широки гуми. Цветовете напомнят на миналогодишната кола, но сивото преобладава, а акцентите са червени, черни и бели.
Хаас е предпоследният отбор, който показа колата си, остава само Торо Росо. Първият предсезонен тест започва утре и приключва на 02 март, а първото състезание е Гран При на Австралия на 26 март.