София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Хабиб Нурмагомедов победи Конър Макгрегър

Нурмагомедов наби бившия шампион и запази титлата

6 годиниДруги 3 Телевизия Евроком

Хабиб Нурмагомедов направи първа успешна защита на своята титла на UFC в лека категория след като победи Конър Макгрегър тази сутрин в „Т- Мобиле Арена“ в Лас Вегас, Невада.
Конър Макгрегър започна агресивно срещата и нанасяше удари, но Хабиб успя да влезе в краката на съперника си. Първоначално ирландецът се защитаваше перфектно, но в крайна сметка руснакът успя да постигне пълен контрол близо до мрежата. Хабиб атакуваше с удари отгоре, но не успя да нарани сериозно съперника.
В началото на втория рунд Нурмагомедов успя да разтърси Макгрегър с точен удар. Бойците незабавно влязоха в размяна на удари, което завърши с тейкдаун от страна на Хабиб. В партер руснакът започна да работи съперника си с удари с ръцете в главата и тялото. Изглеждаше така, сякаш рефера Хърб Дийн ще се намеси, но ирландецът успя да издържи. Тогава руснакът се опита да направи болезнен прийом „Кимура“, но без успех – ирландецът успя да се изправи на крака, където той беше здраво притиснат към мрежата от Хабиб.
В третия рунд битката се превърна в кикбокс. Макгрегър нанесе удари с крака и ръце, които обаче не представляваха опасност. Но ударите на Хабиб внесоха очевиден смут. В края на рунда Нурмагоемдов уверено контролира противника си на мрежата.
В четвъртия рунд, Хабиб отново свали Макгрегър на земята, но този път не го пусна. Руснакът майсторски застана в гръб, правейки задушаващ прийом, което принуди Конър да се предаде.