София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Хамилтън е застрашен от наказание в Абу Даби

Инженерите на Люис са пред дилема дали да сменят или не двигателя му

5 годиниМоторни 5 Телевизия Евроком

Люис Хамилтън може да получи наказание на стартовата решетка в последния кръг от календара на Формула 1 в Абу Даби заради евентуална смяна на двигател. От Мерцедес вече разкриха, че двигателят на Люис е бил на обиколка от тотална повреда в Бразилия, а състезанието на шампиона е спасено от обаждане на механиците в базата в Бриксуърт.Шефът на инженерите на Сребърните стрели - Джеймс Воулс обясни, че са били направени редица промени на задвижващата единица, за да бъде сигурно, че Люис ще осъществи безпроблемно състезание."Ако само се върнем малко назад и погледнем какво се случи по време на състезанието – точно след първия питстоп на Люис се забеляза съществен проблем, който изискваше помощ от няколко места. Имахме отбора от Бриксуърт, с който комуникирахме по интеркома, имахме инженерите на пистата и всички заедно се опитвахме да намерим решение, така че състезанието да протече по най-добрия възможен начин. Направихме много промени в продължение на 40 – 50 обиколки. Инженерите ни говореха и с Люис по същото време, за да му обяснят с какво той би помогнал от кокпита", сподели Воулс.
Двигателят ще бъде изследван през уикенда във Великобритания преди да се реши дали ще бъде използван или ще бъде заменен с нов. "По двигателя има определени повреди, но все още не сме разбрали какви точно".
Победата на Хамилтън в Бразилия отбеляза първия път, в който той спечели състезание веднага след като става шампион.