София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Хамилтън и Мерцедес с безапелационна победа в квалификацията за ГП на Франция

Себастиан Фетел най-бърз от останалите

6 годиниМоторни 5 Телевизия Евроком

Отборът на Мерцедес наложи тотална доминация от първата тренировка вчера до края на днешната квалификация при завръщането на Формула 1 във Франция. Люис Хамилтън спечели с лекота на пистата "Пол Рикар", а гърба му утре ще пази съотборникът му Валтери Ботас от втора позиция. Финландецът изостана от британския си съотборник на 0.118 сек.
Най-бърз от останалите днес бе Себастиан Фетел, но и четирикратният световен шампион не успя да се доближи до темпото на фаворитите от Мерцедес. Така звездата на Ферари и водач в класирането при пилотите остана на 0.371 сек. от Хамилтън и той, и Скудерия ще трябва да променят работата на болида, ако искат да се борят за победата във Франция.
Макс Верстапен успя да се пребори за четвъртото място със съотборника си в Ред Бул Даниел Рикардо, който остана пети. Холандецът обаче е твърде далеч от темпото на лидерите и изостана с 0.7 секунди и най-вероятно силите му ще стигнат за борба с пилотите на Ферари.
Другият пилот на "Черните кончета" Кими Райконен отново не бе на ниво и утре ще трябва да се бори за по-челно касиране от шесто място. Седми се нареди Карлос Сайнц от Рено, а силното представяне на Шарл Леклер от Заубер му донесе осма стартова позиция. Топ десет в подреждането на стартовата решетка във Франция допълниха пилотите на американците .