София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ХАМИЛТЪН - НОВИЯТ ДОМИНАНТ ВЪВ ФОРМУЛА 1?

БРИТАНЕЦЪТ БЛИЗКО ДО СПЕЧЕЛВАНЕ НА ТРЕТА ТИТЛА

8 годиниФенски статии 32 Телевизия Евроком

След като миналата година спечели своята втора световна титла, този сезон Люис Хамитън се бори за отново да я защити. До момента британецът спечели 9 от 15 състезания, с 4 кръга оставащи до края.

Люис Хамилтън е едноличният лидер във Формула 1 от 2 сезона насам. В момента той е първи в генералното класиране с 302 точки след като спечели Гран при на Русия вчера и подобри рекорда на Сена по победи. Британецът се израви и с Фетел, като в момента двамата имат по 42. Именно Фетел е втори в класирането с 236 точки. Как обаче се стигна до тук?

Доминацията на Ред Бул и Себастиан Фетел беше прекъсната през сезон 2014 от пилотите на Мерцедес Нико Росберг и Люис Хамилтън. Тогава започна и битката между тях двамата. Тогава започна и доминацията на Мерцедес. От два сезона насам точно тези двама пилоти и германският отбор се борят за победата и световната титла, титлата при конструкторите.

След преминавато си в Мерцедес от Макларън през 2013 година, Люис порасна. Порасна не само и той, но и самият отбор. Мерцедес не бяха водещ фактор и бяха спечелили едва едно състезание. Няма някой е подозирал, че германският отбор ще се издигне толкова бързо?

Чудо трябва да се случи, за да спре Хамилтън от спечелване на световната титла. Безспорно британецът разполага със всички качества, присъщи на шампион - хъс, мотивация, умението да се бори и да не се предава. Ще успее ли да го спре ли някой?

Автор: Инна Иванова