София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Хамилтън спечели квалификацията за ГП на Испания

Мерцедес бетонираха първа стартова редица с втория Ботас

6 годиниМоторни 1 Телевизия Евроком

Люис Хамилтън и отборът на Мерцедес се справиха със съперниците си от Ферари и така британецът спечели полпозишъна в днешната квалификация за Гран При на Испания. Хамилтън увеличи драстично шансовете си за победа утре, още повече, след като съотборникът му в Мерцедес Валтери Ботас успя да се пребори за втората стартова позиция и така ще пази гърба му на старта. Финландецът днес се представи на много високо ниво, отстъпвайки първата позиция на съотборника си едва с 0.040 сек.
Себастиан Фетел бе най-бърз до втората фаза от квалификацията, но в третата отстъпи лидерството и остана трети на 0.130 сек зад Хамилтън. Пилотът на Ферари ще се нуждае от чудо, за да се пребори с много бързите болиди на Люис и Валтери в Барселона.Съотборникът на Себастиан във Ферари Кими Райконен не успя да подобри времето на германеца и се класира едва четвърти. Макс Верстапен днес успя да извлече максимума от болида си и победи съотборника си в Ред Бул Даниел Рикардо за петото място. Австралиецът пък ще трябва да се бори за по-челна позиция на финала от шести на старта.Пилотът на американския отбор на Хаас Кевин Магнусен успя да се доближи най-близо до лидерите от първите три отбора със седмо време. Така той остави зад гърба си на осмо място звездата на Макларън Фернандо Алонсо. Последните две позиции на стартовата решетка в топ десет заеха Карлос Сайнц от Торо Росо и Ромен Грожан от отбора на Хаас.