София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Холандия възкръсна срещу Германия в края

Бундестимът изпадна с чест от Лига "А" след реми с "лалетата" в Гелзенкирхен

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Германия изтърва два гола аванс и завърши 2:2 с гостуващия тим на Холандия в заключителния им мач от група 1 на Лига „А“ от турнира Лига на нациите. Така Бундестимът не успя да вземе реванш за срамното поражение с 0:3 в Амстердам преди малко повече от месец, а с късния си изравнителен гол "лалетата" се изравниха по точки с Франция и заради по-добрите показатели в директните сблъсъци се класираха за финалния турнир след Португалия, Англия и Швейцария.
Мачът на „Фелтинс Арена“ бе без значение за класирането на домакините, които бяха изпаднали от Лига „А“ още преди това и нямаха никакъв шанс да завършат на по предна от последната позиция в групата. Въпреки това играчите на Йоахим Льов стартираха вихрено и поведоха с гол на Тимо Вернер (9), пратил топката в долния десен ъгъл на Яспер Силесен за 1:0.
„Лалетата“ се опитаха да изравнят бързо, но Депай не намери целта от фаул. Малко по-късно Тони Кроос намери Лерой Сане (19), който се завъртя и шутира, топката рикошира в играч на гостите и влетя във вратата за 2:0. „Оранжевите“ не успяха да се съвземат от шока и изпитваха сериозни трудности да стигнат до вратата на Мануел Нойер. Единствената опасност пред немската врата дойде след опит на Никлас Зюле да изчисти, но той не успя да си вкара автогол.
Малко преди почивката Райън Бабел от гостите напусна принудително заради травма, а на негово място в игра се появи Джавайро Дилросън.
И след почивката футболистите на Бундестима бяха по-активни, а играта на гостите не вървеше. В 62-ата минута Гнабри беше на крачка от трети гол за домакините, но прати топката покрай гредата. В игра за германския национален тим се появиха още Марко Ройс и Томас Мюлер, за когото това беше юбилеен мач №100 с екипа на Германия.
Едва в 78-ата минута гостите застрашиха вратата на Нойер, след като Мемфис Депай премина през няколко защитници и стреля, но стражът на Бундестима спаси. Все пак в 85-ата минута "оранжевите" върнаха един гол, след като Промес прати преодоля Нойер с хубав удар с десния крак за 2:1.