София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ХЪЛ СИТИ И ЕВЕРТЪН ЗАВЪРШИХА НАРАВНО 2:2 

ТИГРИТЕ ОСТАВАТ ПОСЛЕДНИ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Хъл Сити и Евертън завършиха 2:2 в мач от 19-ия кръг в английската Висша лига. "Тигрите" не са печелили от осем двубоя насам, последни са в класирането и са на 3 точки от спасителната зона. Преди няколко дни "карамелите" биха шампиона Лестър, но сега би трябвало да се радват на ремито.
Всичко започна перфектно за "тигрите", които поведоха още в 6-ата минута. След заучено изпълнение на корнер Дeйвис спечели борба в наказателното поле на гостите и с глава изведе Майкъл Доусън в удобна позиция. Защитникът не сбърка и със силен шут опъна мрежата за 1:0. "Карамелите" не се смутиха от ранното попадение и започнаха по-често да поглеждат към вратата на Маршал.В 27-ата минута шут на Гарет Бари се отби от гредата. Изравнителното попадение дойде от куриозна ситуация секунди преди почивката. След центриране от корнер стражът на домакините Дейвид Маршал изби нескопосано топката в собствената си врата за 1:1. Малко след подновяването на играта само гредата спаси "тигрите" след опасен удар на Ромелу Лукаку.В 65-ата минута Робърт Снодграс с перфектно изпълнение от пряк свободен удар препарира вратаря на гостите Роблес - 2:1. След това гостите имаха претенции за дузпа след игра с ръка на противников футболист в пеналта, но реферът даде знак играта да продължи. Равенството беше възстановено от Рос Баркли в 84-ата минута, който засече с глава пас на Бейнс от фланга.