София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Хърватия си го върна на Испания

Световният вицешампион спечели на "Максимир" с 3:2

5 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

Хърватия и Испания направиха истинско зрелище в турнира на УЕФА Лига на нациите. На три пъти домакините от "Максимир" повеждаха на своя съперник, като "тореадорите" на два пъти изравняваха, но при третия гол не успяха да го направят, губейки с 2:3. Най-интересното в срещата бе, че и петте попадения паднаха през втората част.
Първото полувреме започна с ранен шанс за Хърватия, но той бе пропилян от Иван Перишич, който не успя да преодолее Де Хея отблизо.
В 14-ата минута нов шанс се откри пред крилото на Интер, но той отново, оставен сам не успя да преодолее стража на испанците.
Чак в края на частта Испания стигна до реално голово положение, но след изстрел на Иско, Ловре Калинич спаси.
Второто полувреме започна вихрено и до 56-ата минута паднаха два гола. Първо домакините взеха преднина в срещата след хубаво подаване и гол на Андрей Крамарич, а само 2 минути по-късно гостите изравниха чрез Дани Себайос, който отбеляза прецизно.
След головата престрелка шансове пред двете врати започнаха да се откриват светкавично, като с пропуски и за двата отбора се отчетоха Иван Ракитич и Яго Аспас, който нацели греда.
Хърватия поведе в резултата за втори път в 69-ата минута, когато Модрич отправи страхотно центриране към младия Тин Йедвай, който отбеляза с глава - 2:1.
Само няколко минути по-късно дойде и пропускът на двубоя, а негов автор бе Анте Ребич, който 1 на 1 с Давид де Хеа, стреля встрани.
Отговорът на Испания дойде в 78-ата минута, като Рамос бе точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Симе Вършалко.
Драмата бе пълна, като в 93-ата минута Тин Йедвай отбеляза нов гол във вратата на Де Хеа, оформяйки крайното 3:2.
Така в група 4 от Лига А на Лигата на нациите Испания остава лидер с 6 точки, като "тореадорите" вече са изиграли всичките си срещи от турнира. Това означава, че победителят от срещата между Англия (4 пункта) и Хърватия (4 пункта), които ще играят след няколко дни на Уембли, ще завърши на първото място в групата.