София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Игуаин спаси Милан от резил в Люксембург

“Росонерите” стигнаха до минимален успех с 1:0 в гостуването си на аутсайдера Дюделанж в Люксембург, който за пореден път показа, че неслучайно достигна до груповата фаза на турнира

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Милан започна с трудна победа участието си в група “F” на Лига Европа. “Росонерите” стигнаха до минимален успех с 1:0 в гостуването си на аутсайдера Дюделанж в Люксембург, който за пореден път показа, че неслучайно достигна до груповата фаза на турнира. Гостите трябваше доста да се потрудят, за да си тръгнат с трите точки, а героят в мача бе Гонсало Игуаин, който реализира единственото попадение в 59-ата минута.Домакините излязоха в състав Фризинг на вратата и Майже, Шнел, Премпе и Ел Хрити в защита. Кутюрие и Стейвио са двойката в средата на терена, а Щолц и Крушка действат по крилата. В предни позиции пък започнаха дуото Трупел и Синани.
Милан пък заложи на Хосе Рейна под рамката и карето Иняцио Абате, Алесио Романьоли, Матия Калдара и Диего Лаксалт в защита. Андреа Бертолачи, Тиемуе Бакайоко и Хосе Маури ще са тримата в средата на терена, а в предни позиции действат Саму Кастийехо, Фабио Борини и Гонсало Игуаин.
ървата по-добра възможност в мача бе за Милан. В 12-ата минута Игуаин бе изведен на добра позиция и стреля силно, но покрай вратата.
В 21-ата минута обаче домакините можеха да изненадат неприятно своя съперник, след като Джери Премпе отправи опасен шут, който се отби от гредата.
В 28-ата минута Кастийехо овладя след пас от тъч и реши да стреля изненадващо към вратата, като не бе далеч от целта.
В 36-ата минута Щолц напредна на скорост и отправи удар, но над вратата на Хосе Рейна.
В 39-ата минута Милан пропусна най-добрата си възможност до момента. При центриране от корнер Калдара стреля с глава отблизо, но над вратата.
В 50-ата минута Милан имаше нова голяма възможност. Игуаин получи остър пас около точката на дузпата и стреля от движение, но вратарят Фризинг се отличи с блестящо спасяване.
В 59-ата минута аржентинецът най-накрая успя да открие резултата. Кастийехо напредна отдясно и подаде за Пипита в наказателното поле, той стреля моментално и след рикошет в защитник топката излъга вратаря и се мушна под плонжа му за 0:1.
В 66-ата минута Фабио Борини получи центриране на задната греда, но отблизо не успя да насочи топтата в очертанията.
Минута по-късно и домакините показаха, че не са се предали. Щолц напредна на скорост и отправи удар през краката на защитник, но право в ръцете на Рейна. Веднага след това обаче Милан можеше да удвои преднината си, след като изстрел на Борини се отби от гредата.
В 84-ата минута Игуаин пропусна прекрасна възможност да реши всичко в мача. Той бе изведен на във вратарското поле, но отблизо не успя да преодолее вратаря.
В 90-ата минута феновете на Милан изтръпнаха, след като Кутюрие бе изпуснат в наказателното поле на задната греда, но изстрелът му от воле бе крайно неточен.