София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ИЛИЯ ГРУДЕВ СЕ ЗАВРЪЩА В БЪЛГАРИЯ

ЮНОШАТА НА ЛЕВСКИ ПОДПИСА С НЕМСКИЯ ВТОРОДИВИЗИОНЕН ДИСБУРГ ДО 2017, НО СЛЕД КРАЯ НА ДОГОВОРА СЕ ЗАВРЪЩА В БЪЛГАРИЯ

8 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

 Илия Груев е новият старши-треньор на немския втородивизионен "Дуисбург". Досегашният помощник и скаут в "Кайзерслаутерн" бе представен официално вчера на базата на "зебрите" в Майдерих. Договорът на Груев със "синьо-белите" е до юни 2017 година. Задачата пред юношата на "Левски" не е никак лека, тъй като "Дуисбург" е закотвен на дъното на Втора Бундеслига. Тимът има скромния актив от 6 точки от 13 мача и на 6 пункта от 16-то място, даващо право на участие в бараж за оставане в лигата и на 8 точки от спасителната 15-та позиция, която се заема от "Падерборн". "Успях да гледам "Дуисбург" в посления шампионатен мач като гост на "Мюнхен 1860", загубен с 0:1 в последната минута. Видях, че футболистите са затормозени и за начало с моя екип ще действаме най-вече в психологически план, за да успеем да им вдъхнем увереност. Ще е наистина трудно, тъй като в оставащите 21 мача до края на сезона трябва да печелим средно по точка и половина на мач, за да се спасим. Това е голямо предизвикателство за мен, но също така се радвам, че се завръщав у дома, в Дуисбург, където винаги съм се чувствал прекрасно и хората винаги са ме обичали и уважавали".

Официялният дебют на българина ще бъда тази събота, от 14:00 часа българско време, като в двубой от 14-ия кръг "зебрите" приемат втория в подреждането и фаворит за директна промоция "Фрайбург".