София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Инцидентът е минало за нас и сега сме по-стабилни емоционално“

Томас Тухел и Борусия са готови за реванша с Монако

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел и отборът вече са преживяли ужаса от атентата и са готови да се изправят срещу Монако. Това заяви той преди срещата реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига.

Както е известно, преди седмица до клубният автобус на Дортмунд гръмнаха три експлозива, като по чуди случката се размина без жертви.

"Инцидентът е минало за нас и сега сме по-стабилни емоционално. Случилото се миналата седмица ни направи по-силни, а сега ни остава само да играем добре и знам, че ще направим. Готови сме и сме концентрирани. Знаем, че ще бъде трудно, но имаме енергия и самочувствие, за да вземем желания резултат" - каза Томас Тухел.

"Бяхме поставени в нова ситуация за всички ни. Трябваше заедно да преодолеем проблемите, защото само ние разбираме какво се случи там. Аз съм част от този процес и за мен е истинско щастие да видя как играчите се държат един с друг, какво разбиране проявяват към емоциите на съотборниците си" - добави треньорът на Борусия.

Борусия Дортмунд гостува на Монако тази вечер в реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига от 21.45 часа.