София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Интер излезе втори след зрелище в Рим

„Нерадзурите“ на два пъти изтърваха аванс срещу „вълците“

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Рома завърши 2:2 с гостуващия Интер в дербито от 14-ия кръг на италианската Серия „А“. Гостите на два пъти повеждаха в резултата, но „вълците“ изравняваха и в крайна сметка се стигна до подялба на точките.
Още в първата минута на срещата стражът на „нерадзурите“ Самир Ханданович се намеси при удар на Николо Дзаниоло. Интер отговори с добър удар на Балде Кейта в 11-ата минута, но топката попадна в ръцете на Робин Олсен. Последваха опасни удари на Алесандро Флоренци и Патрик Шик, които накараха Ханданович отново да показва класа. В 26-ата минута Флоренция нацели гредата, а четири минути по-късно звездата на гостите Мауро Икарди имаше своя шанс, опитвайки се да прехвърли Олсен, който обаче спаси.
Така се стигна до 37-ата минута, в която Балде Кейта даде преднина на гостите след центриране от Д'Амброзио и добър завършващ удар. Рома се опита да отвърне на удара почти веднага, но Ханданович изби в корнер шут на Александър Коларов от фаул.
Малко след почивката в 52-ата минута „вълците“ изравниха чрез Дженгиз Юндер, вкарал красив гол от далечна дистанция за 1:1. В този момент Ханданович не помръдна и само изгледа топката след бомбения удар на турския национал.
В 66-ата минута Мауро Икарди даде нова преднина на Интер. Капитанът на гостите засече центриране от ъглов удар на Марсело Брозович. Рома изравни сравнително бързо, след като в 73-ата минута получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар за игра с ръка на Марсело Брозович. Първо съдията Джанлука Роки не отсъди дузпа, но след помощ от ВАР посочи бялата точка и Александър Коларов изравни за 2:2.
До края на мача нито един от двата тима не успя да вземе превес в резултата и се стигна до подялба на точките.
След равенството Интер се изкачи на втората позиция с 29 точки преди мача на Наполи срещу Аталанта в Бергамо в понеделник вечер. Рома е на седма позиция с 20 точки и на пет от челната четворка.