София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ИСЛАНДИЯ НЕ СЕ ДАДЕ НА ПОРТУГАЛИЯ

ИСЛАНДИЯ И ПОРТУГАЛИЯ ЗАВЪРШИХА НАРАВНО 1:1

8 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Португалия стартира с издънка срещу дебютанта Исландия участието си на Евро 2016. На стадиона в Сент Етиен иберийците завършиха само 1:1 в рекордния за мегазвездата Кристиано Роналдо мач №127 с националната фланелка. Така звездата на Реал се изравни с легендата Луиш Фиго, а в следващия мач ще го задмине. Роналдо имаше огромно желание да се разпише, но не успя да реализира нито една от предоставилите му се възможности. Португалия откри в 32-ата минута чрез Нани, но допусна изравнителен гол в 50-ата, когато Биркир Бярнасон засече центриране отблизо.

Още в третата минута исландците имаха възможност да открият резултата, но Руи Патрисио се справи с опасността след удара на Гилфи Сигурдсон. Последва светкавична атака на португалците, но ударът на Данило не беше точен.

Постепенно Португалия овладя топката и играта се пренесе в половината на исландците. в 17-ата минута Виериня стреля в очертанията на вратата, но стражът Холдорсон улови. В 20-ата минута звездата наПортугалия Кристиано Роналдо преодоля защитата на Исландия на фланга и центрира пред наказателното поле, но ударът на Нани с глава беше отразен с крак от вратаря на Исландия. Две минути по-късно и Роналдо пробва късмета си след центриране на Нани, но топката мина встрани.

Обръчът около вратата на Холдорсон започна да се затяга, а на два пъти Кристиано Роналдо пропусна за открие резултата, като в единия случай не успя да нанесе удар след великолепно подаване на Пепе.

Обръчът около вратата на Холдорсон започна да се затяга, а на два пъти Кристиано Роналдо пропусна за открие резултата, като в единия случай не успя да нанесе удар след великолепно подаване на Пепе. Логичното се случи в 32-ата минута, когато Луиш Нани откри резултата, след като получи топката на няколко метра от голлинията и този път не сгреши.

До края на полувремето Роналдо отново имаше възможност да се разпише, но късметът му изневери. Второто полувреме започна така, както завърши първото - с пореден пропуск на Роналдо. Явно съдбата имаше нещо наум, защото в 50-ата минута Биркир Бярнасон изравни, след като се разписа с удар от въздуха, като засече центриране в наказателното поле.

В 57-ата минута Роналдо за пореден път се размина с гола, след като предпочете да стреля, вместо да потърси съотборник. Иберийците натиснаха здраво съперника, но трудно преминаваха през сгъстената исландска защита и затова заложиха на ударите отдалеч. В 62-ата минута Нани отблизо не успя да се ориентира къде е рикоширалата топка след центриране на Виериня и пропусна да изведе отново сънародниците си напред. Исландия също имаше своите шансове и футболистите на треньора Ларс Лагербак съвсем не изглеждаха притеснени от звездните си съперници.

В 70-ата минута Луиш Нани изпълни страхотен пряк свободен удар, но топката прелетя близо до напречната греда.  Последваха минути, изпълнени с напрежение и пред двете врати. Времето обаче работеше в полза на исландците, а треньорът Лагербак не бързаше със смените си, като пазеше козовете си за финалните минути.

Пет минути преди края Роналдо имаше златна възможност да донесе победата на Португалия след центриране на Нани, но ударът му с глава беше разгадан от стража Халдорсон, който улови.