София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Каморанези: Ювентус реши титлата в Серия “А” още преди 5 кръга

Дистанцията между двата отбора е 8 точки в полза на “Старата госпожа”, която е лидер в класирането след 15-ия кръг

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Бившият играч на Ювентус Мауро Каморанези смята, че тимът вече е решил спора за титлата в Серия “А” в своя полза, тъй като през лятото е подобрил състава си, а основният конкурент Наполи не е успял да го стори. Дистанцията между двата отбора е 8 точки в полза на “Старата госпожа”, която е лидер в класирането след 15-ия кръг.“Титлата беше решена преди пет кръга. Причината е много лесна: Ювентус подобри нивото на състава през лятото. Наполи, който имаше качествата да направи миналото първенство интересно, е с почти същия състав. Искам да разбера как “адзурите” могат да наваксат изоставане от 8 точки. Кристиано Роналдо е невероятен играч за цялата Серия “А”. “Бианконерите” не са имали такъв решаващ футболист от световна величина от Зинедин Зидан насам. Той със сигурност може да помогне на Ювентус да има класата, която им липсва в Европа. Говорим за играч, който поема отговорност и не натоваря с нея съотборниците си.
Може да е добра година за Юве в Европа, както можеше да е такава и миналата. Някои преки съперници на Ювентус не се представят много добре - Байерн (Мюнхен) си възвръща увереността, а Реал Мадрид се преобразява. Идването на специалист в Шампионската лига като Роналдо може да значи много”, заяви Каморанези пред Goal.com, като коментира и предстоящото торинско дерби. “Торино израсна много и сега има много добър тим. Но дълги години този мач беше малко скучен. Когато бях в Юве, Торино се луташе между “златната” среда и зоната на изпадащите. Сега обаче достигна друго ниво. По отношение на класата има голяма разлика. Но Торино е много физически отбор и мисля, че може да предизвика проблеми на Ювентус”, допълни той.