София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кубрат Пулев : Моля се на Господ за световната титла

Играх до последно за всичко, но не намерих точния удар да сваля Джонсън, заяви Пулев

7 годиниДруги 3 Телевизия Евроком

Кубрат Пулев изрази задоволство от победата си срещу американеца Кевин Джонсън за Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA), въпреки че не успя да нокаутира американеца за 12 рунда в „Арена Армеец”. Кобрата заяви след мача, че се моли на Бог за световната титла, но не всичко става само с молитви.
"Супер неудобен противник, казах го и преди мача. Това се потвърди. Има загуби от световни шампиони. Наистина и аз го надиграх, но беше сериозен противник. Невероятна публика, благодаря на всички хора, които са тук. Българите са много емоционални и благодаря за тази подкрепа, която винаги дават. Определено го надиграх с повече и по-точни удари. Надиграх го в последните няколко рунда. Навежда главата и това е естествено, иначе ще бъде нокаутиран. Опитах, играх до последно за всичко, но някак си не можах да намеря точния удар, за да го сваля", сподели след сблъсъка Кобрата.
Надявам се и се моля на Господ да се случи световната титла. Само с молитви не става и трябва още много да работя. Трябва да надградя и имам още много какво да покажа. За световната титла ще се подготвя много добре. Два-три месеца се готвих за този мач. Противникът беше супер неудобен. Очаквам да вляза в здрава подготовка за световната титла, за да бъда не само адекватен, но и да победя", допълни Кубрат Пулев.