София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Кубрат Пулев срещу Кевин Джонсън в "Арена Армеец" на 28 април

Пулев се готви за втори мач у нас по пътя към световното отличие

7 годиниДруги 41 Телевизия Евроком

Българската боксова звезда Кубрат Пулев има шанс да защити своята Интерконтинентална титла на Световната боксова асоциация (WBA) в двубой с бившия претендент за отличието Кевин Джонсън на 28 април в зала "Арена Армеец" в София.
Пулев триумфира на родна земя на 3 декември 2016 г., когато за първи път се би в България и принуди бившия световен шампион на WBC Самюел Питър да се откаже след едва три рунда пред 15 000 разгорещени български фенове.
В момента Кубрат Пулев се готви за втора битка в България в стремежа си към втори шанс за световно отличие. "Основната ми цел е да се бия за световната титла и на 28 април ще направя още една стъпка към тази цел. Вече тренирам усилено, за да докажа, че съм достоен отново да се бия за короната в тежка категория", подчерта той.
"Джонсън е труден съперник. Достатъчно е да погледнеш биографията му, за да разбереш, че това ще е истинско предизвикателство. Изправял се е на ринга срещу много боксьори от световна класа като Виталий Кличко и Антъни Джошуа", добави българският боксьор. "Знам, че ще трябва да съм във върхова форма, за да спечеля този двубой, но с помощта на треньора ми Ули Вегнер и подкрепата на българите съм убеден, че ще победя и ще мога да отпразнувам още една стъпка към сбъдването на мечтата ми да стана Световен шампион в тежка категория", каза още Пулев.