София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Кубрат: Ще се бия в Америка, титлата ще почака

Казах им, че съм готов и изпратих документ, но...

6 годиниДруги 6 Телевизия Евроком

Кубрат Пулев ще се насочи към провеждането на боксови мачове в САЩ. Това разкри боксьорът днес на среща са медиите, като допълни, че от ТВ гиганта HBO имат интерес да предават негови мачове.
„Америка стои като вариант, защото има интерес за нас – и за мен, и за брат ми. НВО също проявява интерес да излъчва мои мачове. Така че това е най-важното и смятам, че Америка е една сфера, един път, който е много важен и смятам, че ще допринесе за моето развитие”, коментира Кубрат Пулев.
Той внесе яснота защо световната боксова асоциация насрочи друг мач за титлата, а не негов двубой с Фрес Окуендо в Чикаго в началото на следващата година.
„Оправданието е, че аз съм контузен и не мога толкова бързо да се подготвя. Изпратих им документ, че съм готов и мога да започна тренировки, но те отвърнаха, че мачът вече е подготвен и световната титла не може да остане вакантна толкова дълго време. Ще съм доволен, ако аз съм човекът, който ще се изправи срещу победителя от световния шампион и Фрес Окуендо”, обясни боксьорът.