София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лацио на 1/2-финал след невероятна драма в Милано

„Орлите“ от Рим елиминираха изравнилия в 125-ата минута Интер с дузпи

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Лацио спечели драматично с 4:3 след дузпи при визитата си на Интер и е последният 1/2-финалист в турнира за Купата на Италия. В редовното време съперниците завършиха 0:0, а в продълженията си размениха по един гол за 1:1, като този за домакините падна в 125-ата минута. В спор за място на финала "орлите" ще се изправят срещу Милан, елиминирал Наполи.
Нито един от отборите не успя да вземе превес в редовните 90 минути, след като не се възползва от положенията си. Най-чистото от тях бе за гостите в 89-ата минута, когато Фелипе Кайседо бе изведен зад защитата очи в очи с Ханданович, който обаче отрази удара на еквадорския нападател, появил се в игра секунди преди това.
В първото от двете продължения също не се стигна до попадения, а в началото на второто Чиро Имобиле (108) изведе „орлите“ напред в резултата след пас на Кайседо. Те се виждаха победители, но в добавеното време на продълженията съдията Росарио Абисо отсъди дузпа за Интер с помощта на ВАР и показа втори жълт и червен картон на румънския защитник Стефан Раду. Мауро Икарди (125-дузпа) изравни от бялата точка и прати мача в дузпи, които трябваше да определят последния 1/2-финалист в турнира.
Лаутаро Мартинес и Раджа Наинголан пропуснаха за „нерадзурите“, а от „орлите“ от бялата точка сгреши само Дурмиси. Лукас Лейва пък реализира последната дузпа и класира Лацио на 1/2-финал срещу Милан.