София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лацио победи Кротоне с 4:0

Чиро Имобиле сложи край на головата си суша

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Лацио победи Кротоне с 4:0 в мач от 17 кръг на Серия „А“ и за първи път от 22 октомври спечели на „Олимпико“. Тогава беше записан успех с 3:0 над Каляри. Днес Чиро Имобиле и резервата Сенат Лулич се отличиха с по един гол и една асистенция.
„Орлите“ откриха резултата в 56-ата минута, когато Джордан Лукаку получи топката на чиста позиция от Имобиле и от границата на наказателното поле прати топката във вратата на Алекс Кордаз.
Девет минути по-късно Александър Тонев влезе в игра на мястото на Адриан Стоян, но предприетата смяна от Валтер Дзенга не промени развитието на терена и домакините имаха пълно надмощие.
В 78-ата минута Имобиле прекъсна головата си суша, продължила повече от месец, вкарвайки с глава след центриране на резервата Сенад Лулич.
Четири минути преди края на мача Лулич пък се разписа след асистенция на Фелипе Андерсон, който път три минути по-късно оформи крайния резултат в мача.
С този успех Лацио събра 36 точки и се доближи на две точки от четвъртия Рома, който по-късно днес гостува на Ювентус. Кротоне е 16-и с 15 точки, на една пред зоната на изпадащите.