София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лацио се спаси в края срещу Милан

"Орлите" измъкнаха точка срещу "росонерите" в добавеното време

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Лацио и гостуващият Милан завършиха 1:1 на “Олимпико” в дербито от 13-ия кръг на италианската Серия „А“, което беше и битка за четвъртата позиция във временното класиране.
„Орлите“ започнаха по-добре и в началото Ачерби, Пароло и Бадел пропуснаха от изгодни позиции, а в 16-ата удар на Чалханоолу от гостите се отби в гредата. В 28-ата минута Милинкович-Савич прати топката в мрежата на "росонерите" след двойно подаване с Имобиле, който обаче беше в засада и голът не бе признат. До края на първата част вратарят на гостите Донарума спаси удари на Имобиле и Пароло.
Домакините бяха по-активни и в началото на втората част. В 48-ата минута Пароло имаше претенции за дузпа за дърпане на Бакайоко, но съдията не посочи бялата точка. В 57-ата Пароло опита изпълнение на задна ножица, но прати топката покрай вратата. Четири минути след това Стракоша изби в корнер далечен удар на Борини.
В 70-ата минута Донарума спаси удар с глава на Уолъс, а осем минути по-късно Франк Кесие шутира от границата на наказателното поле, топката рикошира в ръката на Уолъс, излъга вратаря Стракоша и гостите поведоха в резултата. Последва натиска на домакините и 89-ата Донарума изби удар на Имобиле. В добавеното време резервата Хоакин Корея (90+4) изравни с удар по земя от границата на наказателното поле и оформи крайния резултат.
След равенството Лацио остана четвърти с 23 точки и на 5 зад Интер, а Милан е пети с 22.