София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЛЕСТЪР И МИДЪЛЗБРО ЗАВЪРШИХА НАРАВНО 2:2

ГОЛ ОТ ДУЗПА НА ИСЛАМ СЛИМАНИ В ДОБАВЕНОТО ВРЕМЕ ДОНЕСЕ НА ЛЕСТЪР ДОМАКИНСКОТО РАВЕНСТВО

7 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Гол от дузпа на Ислам Слимани в добавеното време донесе на Лестър домакинското равенство 2:2 с Мидълзбро в мач от 13 кръг на Висшата лига, в който „лисиците“ два пъти бяха догонващи в резултата.
Алваро Негредо сложи край на головата си суша от 12 мача и откри резултата за Мидълзбро в 13-ата минута след асистенция на Гастон Рамирес. Рияд Марез изравни в 34-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Калъм Чеймбърс.
В 71-ата минута Негредо възстанови аванса на гостите, когато настигна дълъг пас и стреля край Рон-Роберт Цийлер. В четвъртата минута на добавеното време Слимани изравни от дузпа, отсъдена за фаул на Мартен де Роон срещу Уес Морган.
Равенството не е от полза и за двата тима, които останаха близо до зоната на изпадащите. С 13 точки „лисиците“ са 13-и, на две точки пред изпадащите, докато Мидълзбро е 15-и с 12 пункта.
Силно второ полувреме помогна на Хъл Сити да стигне до равенството 1:1 като домакин на Уест Бромич. „Тигрите“ нямаха нито един удар към вратата на „дроздовете“ през първата част, а Гарет Маколи вкара с глава за гостите в 34-ата минута.
Пускането в игра на Адама Диоманде на мястото на Райън Мейсън през втората част промени играта на Хъл Сити, който започна да създава положения. Това даде резултат в 72-ата минута, когато Майкъл Доусън се разписа след центриране от фаул на Робърт Снодграс, което беше свалено от Диумерси Мбокани.
Хъл Сити остана в зоната на изпадащите, но вече с 11 точки, колкото имат Уест Хям и Кристъл Палас, които са над чертата. Уест Бромич е девети със 17 пункта.