София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Левски надви Ботев (Гълъбово) с 1:0

"Сините" преодоляха съперника в продълженията и са на 1/8-финалите за Купата на България

7 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Левски победи трудно Ботев (Гълъбово) с 1:0 на "Трейс Арена" в Стара Загора след продължения на 1/16-финалите в турнира за Купата на България и продължи напред. Антонио Вутов (111) бе героят за "сините" с гола си в продълженията.
Треньорът на "сините" Делио Роси заложи на играчи, които по-малко играха досега, което се отрази на представянето на столичани на "Трейс Арена" в Стара Загора. Левски притежаваше повече топката, но липсваха идеите пред врата на Ботев, с което и чистите голови положения.
През първата част тимът на Левски имаше инициативата, но трудно стигаше до реални голови опасности срещу добре организирания отбор на Ботев. Вутов и Боримиров опитаха удари от дистанция, а домакините можеха да се възползват от грешка на Гомес в 27-ата минута, но Митрев се намеси подобаващо.
Левски продължи да натиска през втората част, но така и не стигаха до точен удар в рамката на вратата на домакините от Гълъбово, които влагаха всички сили в защита. В крайна сметка се стигна до нулево равенство в редовното време и продължения, в които всичко трябваше да се реши.
"Сините" продължиха да се мъчат в първото от двете продължения не създадоха опасност пред вратата на домакините.
В 111-ата минута все пак Антонио Вутов се превърна в герой за гостите, след като бе изведен от Буш зад отбраната на Ботев (Гълъбово) и преодоля вратаря Орлинов за крайното 0:1.
По-рано днес напред към 1/8-финалите продължиха ЦСКА, Царско село, Берое, Дунав и Септември - всички с победи срещу съперниците си като гости. Утре и в четвъртък 1/16-финалите продължават с още 10 мача.