София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Левски победи Септември с 2:0

"Сините" удариха Септември с два гола за пет минути

6 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Левски победи Септември с 2:0 в среща от 5-ия кръг на Първа лига и излезе начело в класирането. "Сините" ще трябва да изчакат развръзката на дербито Лудогорец - ЦСКА (21:00), като дори точка за "червените", ще ги свали от върха.
Мачът бе дебютен за новия треньор на Левски Славиша Стоянович пред своя публика и продължи серията от три поредни победи под ръководството на сръбския специалист. Интересното е, че победи със същия резултат на "Герена" записаха и предшествениците на Стоянович - Елин Топузаков, Николай Митов и Делио Роси.
Двубоят започна с атаки към двете врати, но постепенно "сините" установиха контрол и първи поведоха в резултата. Кабрал получи топката по дясното крило и я пусна към Мариани в наказателното поле, а той я насочи в мрежата за 1:0. Пет ми нути по-късно резултатът беше удвоен, след като Мариани стреля силно към вратата на Септември, Галев не се  намеси добре и притичалият Станислав Костов я вкара във вратата за 2:0. Гостите можеха да се оттеглят на почивка с гол по-малко в пасив, но Бенга, Гади и Чандъров не успяха да вкарат топката във вратата на Левски след разбъркване.
Домакините започнаха вихрено втората част и в 52-ата минута Обертан пропусна да вкара за 3:0 от няколко метра, стреляйки над вратата. Минути по-късно 19-годишният Станислав Иванов също направи сериозен пропуск и се размина с прострелно центриране на Цветкович от фланга. Натискът на Левски доведе до ситуация в 69-ата минута, в която Обертан достави топката на крана на Кабрал, но той я спря неумело и тя срещна ръката му преди да я насочи в мрежата, а попадението му беше отменено. Ишмаел Байду даде импулс на Септември около 80-ата минута, като първо падна за дузпа, а след това стреля силно към Полачек, но без резултат. В края засада спря хубава атака на Левски, при която Нашименто остана сам срещу вратаря на гостите.