София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Левски победи Славия с 2:0

"Сините" ликуваха срещу Славия в най-стария столичен сблъсък

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Левски победи Славия с 2:0 на "Георги Аспарухов" в най-старото столично дерби и се върна на върха във временното класиране. Станислав Костов (27, 50) вкара и двата гола за успеха на "сините", които спечелиха втори пореден столичен сблъсък след този срещу ЦСКА (1:0) миналата седмица.
Началото на мача бе динамично с атаки и към двете врати, като още в 5-ата минута Йомов центрира опасно отдясно в пеналта на "сините" и Мицански се опита да отиграе акробатично със задна ножица, но прати топката в аут. Три минути след това Андреа Христов от гостите изпълни фаул, а след това Галин Иванов центрира, но топката не намери никой от неговите съотборници.
Постепенно домакините взеха инициативата и в 18-ата минута можеха да поведат, след като Габриел Обертан шутира опасно и Стергиакис спаси, а секунди след това Костов подаде към Паулиньо, който отправи удар и спечели само корнер след намеса на Христов. „Сините“ все пак взеха гол аванс в 27-ата минута, когато Станислав Костов получи топката пред наказателното поле и след самостоятелен пробив се разписа за 1:0.
Гостите отвърнаха с удар на Галин Иванов четири минути след това, но Полачек спаси. До края на първата част и Мицански опита късмета си от далечна дистанция, но неточно покрай вратата на Полачек.
Пет минути след паузата Станислав Костов вкара втори гол, след като получи пас от Яблонски и не остави шансове на Стергиакис за 2:0. Левски можеше да довърши съперника четири минути по-късно, но Стергиакис спаси удар от фаул на Кабрал.
„Сините“ диктуваха случващото се на терена и Славия застраши вратата им само с далечен и неточен шут на Мицански. Стергиакис пък още веднъж се намеси решително и изби в корнер след шут от фаул на Кабрал, а след това и Яблонски не намери целта с глава.
До края на мача футболистите на Славиша Стоянович продължиха да доминират и без проблеми спечелиха трите точки, с които се върнаха на върха.
Левски отново е лидер с 28 точки и 2 повече от шампиона Лудогорец и 3 пред ЦСКА. Славия е на десето място с 13 точки.