София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Левски победи Витоша (Бистрица) с 2:0

Антонио Вутов и Сержиу Буш точни за "сините" на "Герена"

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Левски постигна първа шампионатна победа през този сезон, след като се наложи с 2:0 над Витоша (Бистрица) в двубой от третия кръг.
Антонио Вутов изведе Левски още във втората минута, а четвърт час по-късно пропусна страхотен шанс да удвои. Сержиу Буш също се отчете с пропуск след половин час игра, но румънецът все пак зарадва феновете в 57-ата минута за 2:0.
Между 64-ата и 68-ата минута Мапуку пропусна да направи резултата 3:0 в полза на "сините", а малко след това Стефан Христов не успя да насочи топката във вратата на гостите след удар с глава от няколко метра.
В 72-ата минута феновете на Левски посрещнаха с аплодисменти новата звезда Габриел Обертан, който се появи в игра на мястото на Буш.
Французинът показа класа с няколко отигравания, но трудно намираше точната си позиция на терена и сменяше мястото си от фланга към зоната на централния нападател. 
Обертан можеше да се разпише минути преди края, но пасът към него бе твърде силен и вратарят на Витоша стигна пръв до топката. В края бившият футболист на Манчестър Юнайтед проби по фланга и подаде към Прохазка, но ударът му срещна вратаря на гостите.Победата нареди Левски на шестото място с 4 точки и мач по-малко , като "сините" не са допуснали гол от началото на сезона. Витоша пък е на предпоследно място с точка от три мача.