София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ливърпул и Саутхемптън завършиха наравно 0:0

Мърсисайдци направиха 0:0 със Саутхемптън

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Ливърпул допусна грешна стъпка в битката за топ 3 в Англия. Мърсисайдци направиха 0:0 като домакин на Саутхемптън в двубой от 36-ия кръг на Висшата лига и събраха актив от 70 точки на 3-ото място във временното класиране. Четвъртият Манчестър Сити е с 69, но и мач по-малко. Манчестър Юнайтед, който заема 5-а позиция, е с 65 и два мача по-малко от тима на Юрген Клоп.
През първата част домакините бяха по-дейният отбор на терена, но не съумяха да създадат кой знае какви реални възможности за гол.
През второто полувреме Ливърпул продължи да доминира, но трудно стигаше до вратата на гостите. Най-добрата възможност за мърсисайдци дойде в 64-ата минута, когато получиха правото да изпълнят дузпа за игра с ръка на Джак Стивънс. Зад топката застана Джеймс Милнър, чийто удар обаче беше отразен.
До края на мача момчетата на Юрген Клоп опитаха всичко, за да стигнат до успеха, но така и не съумяха да сломят съпротивата на "светците".
След това равенство Саутхемптън има 42 точки на 10-ото място.