София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ливърпул изхвърча рано от ФА Къп 

Уест Бромич удари с 3:2 мърсисайдци

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Ливърпул загуби с 2:3 домакинството си на Уест Бромич от 4-ия кръг на ФА Къп и за трета поредна година напуска надпреварата в толкова ранна фаза. Двубоят на "Анфийлд" се превърна в истинско зрелище, като през първите 45 минути зрителите станаха свидетели на 4 гола, отменено попадение, изпусната дузпа и използване на няколко пъти на системата за видеоповторения.
Мърсисайдци излязоха напред в резултата в 5-ата минута, когато Фирмино се разписа, прехвърляйки елегантно Фостър. Радостта на домакините обаче трая твърде малко, защото с два гола между 7-ата и 11-ата минута Джей Родригес донесе пълен обрат за гостите. Нещо повече - в 20-ата минута Уест Бромич стигна до трети гол чрез Доусън. Попадението обаче бе отменено заради засада след консултация със системата за видеоповторение.
Само 4 минути по-късно се наложи отново да се използва системата за видеоповторение след ситуация в наказателното поле на Фостър. Главният рефер Поусън се консултира с Андре Маринър, който отговаряше за системата в този мач. Наложи се арбитърът сам да гледа ситуацията, като в крайна сметка реши да отсъди дузпа за нарушение на Джейк Ливърмор срещу Салах. Зад топката застана Фирмино, който обаче я прати в напречната греда и резултатът остана непроменен - 1:2.
В самия край на първата част Уест Бромич стигна до трети гол, след като Матип не успя да изчисти центриране на Криховяк и прати топката в собствената си врата. Куриозното е, че попадението беше зачетено, след като за трети път в употреба влезе VAR (системата за видеоповторение). Съдията Поусън искаше да се увери, че няма засада при пас към играч на гостите преди топката да влети в мрежата. Такава нямаше и двата тима се оттеглиха при резултат 1:3.
През втората част Ливърпул наложи натиск и на няколко пъти бе близо до гола. С невероятни прояви обаче се отличи стражът на гостите Фостър, който демонстрира изключителна класа и отчая играчите в червено. Той обаче бе безпомощен в 78-ата минута, когато Салах се възползва от грешка в противниковата отбрана и с мощен шут намали на 2:3.
До края на мача домакините направиха всичко по силите си да стигнат до така ценния изравнителен гол, но така и не съумяха да пробият сгъстената отбрана на гостите. В крайна сметка попадения не паднаха и Уест Бромич продължава участието си в надпреварата.