София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ливърпул победи Уулвърхемптън  с 2:0

Мърсисайдци пречупиха като гости "вълците" и се утвърдиха на върха

5 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Ливърпул спечели с 2:0 при визитата си на Уулвърхемптън в първия мач от 18-ия кръг на английската Висша лига и затвърди страхотната си форма с шести пореден успех във всички турнири и седма последователна победа в шампионата. Мохамед Салах (18) и Вирджил ван Дайк (69) вкараха головете.
Домакините започнаха по-добре и в още 3-ата минута имаха шанс да поведат след грешка на отбраната на гостите, след което Адама Траоре излезе сам срещу вратаря Алисон и шутира покрай гредата. Осем минути след това „вълците“ отново изтърваха добра възможност, след като пак Траоре не намери очертанията на вратата. В 14-ата минута Алисон пък се намеси решително след удар на Ромен Саис.
Ливърпул показа невероятна ефективност и поведе с едва първата си по-опасна атака в 18-ата минута, когато почти от аутлинията Фабиньо върна към Мохамед Салах и египтянинът от близка дистанция се разписа. След гола гостите заиграха по-спокойно и в 26-ата минута Джеймс Милнър шутира право в ръцете на Руи Патрисио. Домакините отвърнаха с удари на Джони Кастро и Мат Догърти, но те бяха спасени от Алисон.
Малко след почивката в 47-ата минута Салах шутира от границата на наказателното поле, но твърде неточно над вратата. Мърсисайдци играеха по-добре и в 67-ата минута удар на Адам Лалана бе отразен от стража на домакините. Последва корнер, при центрирането от който защитата на „вълците“ изчисти топката в краката на Мохамед Салах, който асистира с центриране за попадението на холандеца Ван Дайк от близка дистанция за 0:2.
Ливърпул имаше инициативата и в 84-ата минута Садио Мане изведе Салах, но египтянинът не успя да преодолее вратаря Руи Патрисио. До края на мача не се случи нищо запомнящо се и гостите заслужено си тръгнаха с трите точки от „Молиню“.
След 15-ата си победа в шампионата Ливърпул се утвърди на първата позиция с 48 точки и 4 аванс пред шампиона Манчестър Сити, който утре приема Кристъл Палас. Уулвс допусна седмо поражение и е седми с 25 точки.