София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ливърпул разби Арсенал с 5:1

"Червените" подчиниха "артилеристите" с 5:1

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Ливърпул постигна 9-ата си пореднa победа във Висшата лига, като този път мърсисайдци размазаха Арсенал с 5:1. Това им позволи да дръпнат на върха с 9 точки пред втория Тотнъм, който по-рано днес загуби с 1:3 от Уулвърхямптън, както и с 10 пред шампиона Манчестър Сити.Началото на срещата не вещаеше крайния резултат, тъй като гостите от "Емиратс" взеха преднина в 11-ата минута чрез Мейтланд-Найлс, който получи чудесен пас от Айоби - 0:1.
Отговорът на Ливърпул бе мигновен, като мърсисайдци вкараха два гола чрез Фирмино (14,16), за да направят резултата 2:1.
Мърсисайдци продължиха с добрата игра и заслужено отбелязаха нов гол в 32-ата минута. Той бе дело на Садио Мане, който получи брилянтен пас от Салах и не сгреши на опразнената врата - 3:1.
В добавеното време на първата част домакините получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Салах. Египтянинът сам застана зад топката и направи резултата 4:1.
През втората част домакините намалиха темпото, но въпреки това в 65-ата минута получиха право да изпълнят нова дузпа. Този път изпълнител бе Роберто Фирмино, който бе безгрешен, оформяйки своя хеттрик - 5:1.
След попадението двата тима имаха възможност да отбележат гол, като "артилеристите" на свой ред имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена.
В крайна сметка мърсисайдци стигнаха до успеха с 5:1.
Така Ливърпул остава без загуба от началото на сезона и е лидер с 54 пункта. Арсенал от своя страна е 5-и с 38 точки, като изостава на 2 от 4-ия Челси, но "сините" са с мач по-малко.