София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ливърпул разби Цървена звезда с 4:0

"Мърсисайдци" разбиха Цървена звезда с 4:0

5 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

Ливърпул разгроми Цървена звезда в мач от група С на Шампионската лига. Мърсисайдци спечелиха с 4:0 и имат актив от шест точки, като са на първо място в групата, след като ПСЖ и Наполи завършиха 2:2 в Париж.
Фирмино откри резултата в 20-ата минута, а Салах удвои малко преди почивката. Египтянинът се разписа от дузпа в началото на втората част. Мане пропусна дузпа, но десет минути преди края успя и той да се нареди сред голмайсторите.
В състава на Ливърпул се завърна Садио Мане, след като пропусна победата над Хъдърсфийлд, а Фабиньо стартира едва за втори път през кампанията. Ван Дайк пък беше капитан. Гостите от Белград бяха без агитка заради наказание. Началото бе спокойно, като гостите стояха доста добре на „Анфийлд“. Добрите ситуации логично липсваха и центриранията не носеха нищо. Все пак в 11-ата минута бившият вратар на Лудогорец Милан Борян трябваше да прави спасяване срещу Салах. Червените започнаха да доминират, но в 17-ата минута Звезда имаше положение. След корнер топката попадна у Бабич, но той явно не бе подготвен и стреля от въздуха твърде неточно. В средата на полувремето обаче, Червените удариха. Шакири изостри атаката, като изведе отлично Робъртсън вляво, той напреда и след това подаде пред вратата, където Роберто Фирмино овладя и реализира, за да изведе домакините напред. Малко след това бразилецът не успя да изведе Мане, а след това Салах не успя да се възползва от подаване на сенегалеца. Впоследствие последваха отново минути без добри положения, след като Звездашите стояха добре. Изглеждаше, че паузата ще дойде при 1:0, но Червените показаха ефективност, като отново Шакири бе в основата на гола. Швейцарецът показа отлична визия, като изведе Салах, египтянинът овладя с левия крак и завърши с точен удар с десния крак от около 15 метра за 2:0. Скоро след почивката стана ясно, че победата за мърсисайдци ще бъде доста убедителна. Мане падна лесно при една ситуация със Стойкович и макар и реферът да се поколеба, все пак отсъди дузпа, която Салах превърна в гол и направи 3:0, стигайки 50 попадения за Червените в 65 мача. Трент Александър-Арнолд не успя да затрудни Борян малко по-късно, а в 63-ата минута вратарят на гостите изби и удар на Фабиньо. В 69-ата минута Гостите пропуснаха да вкарат, след като Сърнич прати топката към вратата, Бен Набуан бе близо, но не успя да засече добре плъзгайки се по тревата. В 76-ата минута последва нова дузпа за домакините, след като играч на гостите игра с ръка в наказателното поле след свободен удар. Мане изпълни, но Милан Борян отрази удара в гредата, а след това сенегалецът не успя да вкара при добавката. В 80-ата минута обаче Мане се реваншира за пропуска си, след като бе изведен от Стъридж и прекъсна серията си от 7 поредни мача без попадение, оформяйки и крайния резултат – 4:0. До края Лалана, Стъридж и Мане не успяха да направят победата още по-убедителна, но и така успехът бе достатъчно солиден.