София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ливърпул разби Уест Хям с 4:1

Мърсисайдци разбиха с 4:1 "чуковете"

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Ливърпул се поздрави с втори пореден успех във Висшата лига, след като постигна убедителна победа с 4:1 над Уест Хям в мач от 28-ия кръг на шампионата.
Домакините започнаха по-силно срещата и в още в 3-ата минута можеха да поведат. Удар по диагонала на Салах обаче срещна далечната греда.
В 15-ата минута Уест Хям също бе близо до попадение. Арнаутович опита да прехвърли вратаря на мърсисайдци Кариус с удар от границата на наказателното поле. Стражът обаче отклони със сетни усилия топката, след което тя срещна напречната греда.
Така се стигна до 29-ата минута, когато Ливърпул поведе, след като Емре Джан засече с глава центриране от корнер на Салах.
Пет минути след почивката египетският национал удвои, след като получи пас в наказателното поле на Уест Хяма и с левия крак прати топката във вратата. Шест минути по-късно тимът на Юрген Клоп направи резултата класически. Джан изведе Фирмино, а Адриан, който секунди преди това не бе отиграл добре с крак, се изхвърли напред в опит да пресече, но се размина с топката и бразилецът с лекота мина покрай него.
В 59-ата минута Уест Хям все пак стигна до гол чрез Антонио, който проби по дясното крило и разстреля Кариус.
В 72-ата минут Садио Мане също можеше да вкара, но ударът му срещна гредата. Все пак 5 минути по-късно той се разписа, засичайки центриране на Робъртстън - 4:1 за Ливърпул. Това се оказа и последното попадение в срещата.
С този успех Ливърпул събра актив от 57 точки и поне временно ще е на 2-ото място в класирането. Мърсисайдци могат да бъдат изместени от него утре, ако Манчестър Юнайтед, който е трети с 56 точки, спечели домакинството си на Челси. Уест Хям пък е 12-и с 30 пункта.