София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Локомотив (Пловдив) надви Етър с 1:0

"Смърфовете" с минимална победа в група "Б" на втората осмица в Първа лига

6 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Локомотив (Пловдив) победи у дома Етър минимално с 1:0 в мач от 29-ия кръг на Първа лига и отново се доближи на две точки от лидера в група „Б” на втората осмица Септември (София).
„Смърфовете” доминираха през целия мач и имаха повече положения за гол, но само веднъж успяха да огорчат вратаря на гостите Денис Гргич. В 22-ата минута неговият колега Илко Пиргов спаси след изпълнение на пряк свободен удар от Аласана Мане. Две минути след това Гргич отрази удар с глава на Аралица и изби топката в корнер.
В 33-ата минута Марчев и Аралица шутираха опасно към вратата на гостите, но Гргич пак се намеси с вещина. До края на първата част Марчев от домакините и Сърмов от гостите не намериха целта.
След почивката в 53-ата минута Аралица бе изведен зад защитата на гостите, напредна и асистира на Димо Бакалов, който вкара топката в опразнената врата за 1:0. Последваха неточни удари на Банович от домакините и Мане от Етър, а в 78-ата минута Георги Пашов от гостите се озова на голова позиция и шутира. Топката се удари в ръката на Езе, но съдията посочи корнер.
В добавеното време на мача Филип Михалевич направи сериозен пропуск, след като реши да прехвърля вратаря Гъргич и сгреши.  
След успеха си Локо (Пд) събра 36 точки и отново е на 2 зад лидера в групата Септември. Етър е трети с 24 точки.