София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец детронира носителя на Купата

Хорхе Броун герой за разградчани при ударите от бялата точка

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Лудогорец отстрани носителя на Купата на България - Славия и продължава на 1/4-финал. Двата тима завършиха при 2:2 в редовното време, не си отбелязаха в продълженията и всичко трябваше да се реши с дузпи.Там в герой за разградчани се превърна вратарят Хорхе Броун, хванал два поредни удара от бялата точка за крайното 4:3 в полза на Лудогорец. Интересното е, че именно след драма с дузпи срещу Левски, Славия спечели трофея, а сега ударите от бялата точки, вадят "белите" от борбата.
Двубоят в Разград започна с натиск на домакините от Разград, които в 9-ата минута можеха да открият резултата, но Швиерчок удари гредата.
Славия изненада съперника в 15-ата минута с изненадващ удар от фаул на Галин Иванов, а разградчани отвърнаха с удари на Швиерчок и Доминик Янков, но вратарят на Славия Георги Петков се намеси подобаващо. Лудогорец стигна до равенството след индивидуална акция на Швиерчок, а до края на полувремето Вандерсон на три пъти пропусна да вкара втори гол за разградчани.
Втората част премина с атаки на Лудогорец и контраатаки на Славия, като през първия половин час на полувремето липсваха реални голови положения. Това беше компенсирано само за три минути между 74-ата и 77-ата, когато Швиерчок и Галин Иванов отново насочиха вниманието към себе си с красиви попадения. До края на мача играчите на Лудогорец опитаха да натиснат съперника, но поотпаднаха физически.
Първото продължение ще се запомни с няколкото опита на Швиерчок, при един от които той удари гредата за втори път в мача. В последните 15 минути преди дузпите Клаудиу Кешерю се оказа на метри от вратата, но не насочи добре топката. До гол до края на продълженията не се стигна и мачът трябваше да бъде решен с дузпи.
Там Лукаас Саша прати втората дузпа за своя тим в аут, а Хорхе Броун хвана ударите на Милен Гамаков и Хорхе Броун, а Клаудиу Кешерю сложи точка на спора за крайното 4:3.Напред към 1/4-финалите за Купата вече продължиха Струмска слава, Локомотив (Пловдив), ЦСКА, Септември, Черно море и Етър, а утре са Берое и Ботев (19:00 часа).