София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец и Левски завършиха наравно 2:2

"Сините" изравниха минути преди края, за да спечелят нужната точка

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Лудогорец и Левски завършиха наравно 2:2 в двубоя помежду си от 34-ия кръг на Първа лига. Срещата в Разград се запомни с много положения пред двете врати, красив автогол на Белаид и драматичен завършек.
Клаудиу Кешерю реализира от дузпа за Лудогорец, а Аймен Белаид си отбелязая красив автогол. За тима на Делио Роси се разписаха Роман Прохазка и Жерсон Кабрал.
Още в четвъртата минута Лудогорец получи право да изпълни дузпа, след като Яблонски спъна Натанаел. Кешерю бе точен и изведе домакините напред. Пред това пък топката бе пратена в гредата от бранител на "сините".
До края на полувремето двубоят бе двуостър с положения и пред двете врати. Гол на Кешерю бе отменен заради фаул в атака, а Броун се намеси веднъж и спаси вратата си от попадение.
През второто полувреме Левски бе по-активен, но до 73-ата минута не стигна до гол. Тогава Обертан нахлу в наказателното и намери Прохазка, който засече топката и я вкара в мрежата за 1:1.
В 84-ата минута Аймен Белаид си вкара много красив автогол. Бранителят на опита да изчисти топката с летящ плонж, но тя се удари в напречната греда и тупна зад голлинията на вратата на Митрев.
Левски все пак успя да измъкне точката в 88-ата минута, когато Паулиньо се освободи много добре в наказателното поле на домакините, намери Кабрал, който с мощен удар прати топката в мрежата за крайното 2:2.Отборът на Делио Роси събра 61 точки и е с 3 пред Берое в борбата за третото място. Лудогорец, който вече е шампион, има в актива си 86 точки.