София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Лудогорец надви Верея  с 3:0

"Орлите" с класика срещу 9 от Верея в Стара Загора, Кешерю оглави голмайсторската листа

6 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Лудогорец спечели убедително с 3:0 при гостуването си на Верея в мач от 32-ия кръг на Първа лига и след 14-ата си поредна победа докосва седма последователна шампионска титла. Така разградчани изравниха върхово свое постижение от сезон 2012/13, когато събраха 84 точки.
Домакините приключиха мача с 9 футболисти, след като в началото на второто полувреме Здравко Илеив получи втори жълт и червен картон, а в края и Георги Андонов. Влезлият като резерва Якуб Швиерчок (67) и Клаудиу Кешерю (77) донесоха трите точки за „орлите”, които за последно паднаха в първенство на същия стадион "Трейс Арена" на 30 ноември с 1:2. След днешната победа тимът от Разград обаче е много близо титлата, а тя може да стане факт още в неделя, ако ЦСКА загуби при визитата си на Ботев в Пловдив. С гола си пък румънецът Кешерю оглави голмайсторската листа в елита с 25 попадения и едно повече от бразилския нападател Фернандо Каранга от ЦСКА.
Лудогорец имаше контрол върху случващото се на терена през целия мач, но до почивката не успя да вземе преднина в резултата. Кешерю, Марселиньо и Лукоки излизаха сами срещу вратаря на домакините, но Цинцарски се справи във всяка една от ситуациите. В добавеното време на първата част Милен Танев пропусна най-добрата възможност за домакините, след като бе оставен непокрит, но шутира над вратата.
Малко след почивката в 53-ата минута Здравко Илиев бе изгонен след втори жълт картон, получен след съприкосновение с Яцек Горалски. Така домакините останаха в намален състав. Минута след това Марселиньо получи топката от Лукас Саша на чиста позиция и от близка дистанция направи голям пропуск, пращайки топката над вратата. В 59-ата минута влезлият като резерва Якуб Швиерчок също пропусна от изгодна позиция с неточен удар, а топката облиза страничната греда.
В 65-ата минута Марселиньо шутира от дистанция и топката се отби от страничната греда, а две минути по-късно вече нямаше какво да спаси домакините. Кешерю се опита да изведе Марселиньо, а Сюлеймани пресече топката и тя се озова в Швиерчок, който не сгреши за 0:1.
Десет минути по-късно Клаудиу Кешерю вкара за 0:2, след като получи топката от Лукас Саша, изведен зад защитата от Марселиньо. Така румънецът оглави голмайсторската листа в Първа лига с 25 попадения и едно повече от звездата на ЦСКА Фернандо Каранга, макар от БФС да броят на бразилеца с едно по-малко.
В 82-ата минута Антон Огнянов излезе сам срещу Хорхе Браун, който се намеси решително. Минута по-късно Георги Андонов получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Густаво Кампаняро и домакините доиграха мача с 9 футболисти на терена.
В последната 90-а минута Вандерсон с удар границата на наказателното поле оформи крайния резултат.
След успеха си Лудогорец е първи с 84 точки и има 13 повече от ЦСКА, който ако загуби от Ботев в Пловдив тази неделя, няма да има и теоретичен шанс да се пребори с "орлите" за титлата. Верея е на последната шеста позиция в първата шестица с 36 точки.