София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

 Лудогорец отпадна от Лига Европа 

"Орлите" с 0:0 срещу АЕК (Ларнака)

5 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Лудогорец отпадна от Лига Европа, след като не успя да победи АЕК (Ларнака) като домакин, завършвайки 0:0 и така загуби и теоретични шансове за продължаване напред в турнира. Разградчани обаче има за какво да съжаляват, тъй като дузпа в тяхна полза бе подмината в 78-ата минута. Така отпадането им стана факт, след като в другата среща от група "А" Байер (Леверкузен) взе мача си срещу Цюрих с 1:0 и по този начин двата тима имат по 9 точки, което ги прави недостижими за българския шампион, който разполага с 2 пункта в актива си, колкото има и днешният съперник на "орлите" от Кипър.
Началото на мача бе по-добро за гостите, които започнаха на високо темпо и пресираха добре българския шампион.
Логично първата ситуация бе и пред вратата на Ренан, като самият той излезе неразчетено, след което пусна грешен пас, но за щастие Ларнака не се възползва от това.
АЕК продължи да играе много добре и още в 7-ата минута нов шанс се отвори пред тях, като Собре излезе очи в очи със стража на "орлите", но той се ориентира добре и спаси.
След тази ситуация Лудогорец на свой ред започна да реди положение след положение пред вратата на кипърския тим, като в 16-ата минута дойде най-големият пропуск от първото полувреме. Кешерю изведе Марселиньо зад отбраната на АЕК чудесно, но халфът на шампионите на България стреля слабо и неточно.
"Орлите" продължиха да доминират и в 24-ата минута нов шанс се откри пред тях, като Джоди Лукоки не успя да засече страхотно центриране във вратата на гостите.
Ларнака затвърди това, че срещата е равностойна, като отговори в 38-ата минута със страхотен изстрел след заучена ситуация, а той бе спасен чудесно от Ранен.
В 42-ата минута с голям пропуск се отчете Кешерю, който получи страхотен пас от Сисиньо в наказателното поле, но стреля неточно.
Втората част стартира на малко по-ниско темпо, като в 51-ата минута искри прехвърчаха на терена между Козмин Моци и Яну, като футболистът на гостите удари румънския национал, но не бе изгонен, а получи само жълт картон, какъвто бе даден и играча на българския шампион.
Лудогорец имаше първата възможност за попадение през втората част, като след центриране на Сисиньо в 58-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на АЕК, но гостите се ориентираха добре и изчистиха.
След това положение нещата на терена се успокоиха и чак в 74-ата минута се стигна до сериозно положение, а то отново бе на сметката на разградчани. Първо Марселиньо отправи прекрасен изстрел, но Рамирес показа страхотен рефлекс и изби в корнер. Последва бързо изпълнение и топката бе центрирана към Моци в наказателното поле, а румънецът стреля с глава и нацели напречната греда.
В 78-ата минута дойде и най-спорната ситуация в мача. Сисиньо навлезе в наказателното поле и бе повален от Гарсия, но реферът не посочи бялата точка. Повторенията показаха, че такъв обаче можеше да има.
До края по-сериозни положения липсваха и така участието на Лудогорец в Лига Европа приключва, но те тепърва имат да изиграят още две срещи в турнира, които са гостуване на Байер в края на месеца, както и домакинство на Цюрих на 13 декември.