София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Лудогорец полетя, но Леверкузен обърна от 0:2 и си тръгна с победа

Българският първенец стартира със загуба в групите на Лига Европа

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Лудогорец започна със загуба участието си в група "Н" на Лига Европа. Разградчани отстъпиха на своя стадион с 2:3 пред германския Байер Леверкузен. За "орлите" точни бяха Клаудиу Кешерю и Марселиньо, а за германския тим се разписа на два пъти младият талант Кай Хавертц, а едно попадение добави Исак Телин.
Лудогорец започна отлично срещата и до 31-ата минута имаше аванс от два гола, но с едно попадение преди почивката и две през втората част Леверкузен успя да стигне до победата. Веднъж пък гредата спаси немците от инкасиране на попадение. Треньорът на гостите от Германия направи една принудителна смяна в минутите преди началото на срещата. Защитникът Свен Бендер се контузи и вместо него като титуляр излезе Александър Драгович.
Двубоят започна двуостро, а още в осмата минута българският шампион успя да поведе. Лудогорец получи право да изпълнят пряк свободен удар на около 23-24 метра от вратата. Клаудиу Кешерю изпълни перфектно с левия крак, топката се чукна леко в страничната греда и влезе в мрежата на Леверкузен.
Играчите на Хайко Херлих натиснаха, а удар на Паулиньо бе блокиран в много важен момент от Лукоки. Телин също опита своя късмет към вратата на Ренен.
В 31-ата минута обаче играчите на Аутори организираха добра контраатака, Вандерсон нахлу по крилото и пусна успоредно към точката на дузпа, а там Марселиньо засече и прати топката в мрежата на Леверкузен за 2:0.
Байер успя да върне едно попадение в 38-ата минута. Бранд стреля, топката рикошира и попадна в Хавертц, който не се поколеба и веднага изстреля снаряд към Ренан, който попадна в мрежата на Лудогорец.
Българският тим правилно свали темпото до края на полувремето, за да се оттегли с аванс на почивката.
Херлих направи една рокада преди началото на втората част и на мястото на Паулиньо се появи Кевин Воланд.
Гостите натиснаха след подновяването на играта и успяха да създадат две много добри възможности, които обаче не бяха реализирани. Все пак натискът даде резултат и в 64-ата минута Байер вкара. Бранд нахлу по крилото и стреля от малък ъгъл, Ренан изби, но топката попадна на крака на Телин, който я прати в мрежата за 2:2.
Обратът стана пълен в 69-ата минута. Талантът Кай Хавертц получи топката на дъгата на наказателното поле на Лудогорец, добре финтира двама бранители и с хубав удар с фалц прати топката неспасяемо в мрежата на разградчани.Лудогорец се хвърли да изравнява резултата. В 75-ата минута гредата спаси гостите от гол. Недялков стреля с глава след центиране от корнер на Кампаняро, но топката среща напречната греда. Минути по-късно пък Ренан спаси интригата в мача, след като се намеси блестящо при удар на Телин.
В последните 10 минути на терена се появи Жуниор Брандао, който записа официален дебют за Лудогорец.
До края на срещата Лудогорец така и не успя да осъществи натиск и да стигне до равенство.
В другият двубой от групата Цюрих победи АЕК (Ларнака) като гост с 1:0.