София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорeц разби Верея с 5:0

Кешерю и Швиерчок с по две попадения срещу Верея

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Лудогорeц с лекота победи с 5:0 Верея при старта на мачовете от плейофите от първата шестица. Шампионите бяха пълни господари на "Лудогорец Арена" и с лекота прегазиха съперника. С по две попадения блеснаха Клаудиу Кешерю и резервата Якуб Швиерчок, а веднъж точен във вратата на младока Богомил Цинцарски бе Джоди Лукоки. Последният влезе на смяна в 23-ата минута поради контузия на Вандерсон, който не успя да продължи и се наложи да напусне терена.
След изразителния успех "орлите" събраха 69 точки и поведоха с 6 на ЦСКА, който от 20 часа приема Ботев (Пловдив). Верея е шести с 35 точки.
Избраниците на Димитър Димитров не започнаха много активно срещата с Верея, като в края на първото полувреме погледнаха по-сериозно към вратата на гостите и за по-малко от две минути взеха комфортен аванс. В 41-ата Кешерю откри резултата с точно изпълнена дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Веселин Минев срещу румънеца. Веднага влезлият на смяна Джоди Лукоки отбеляза за 2:0.
В 72-ата минута Кешерю покачи на 3:0 след силен изстрел от фаул, при който топката срещна напречната греда и тупна зад голлинията. До края на срещата с две попадения блесна и резервата Швиерчок. Полякът първо вкара в 84-ата минута след асистенция на Мисиджан, а в добавеното време реализира и с глава след центриране на Лукоки - 5:0.