София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец с фамозен обрат над Ботев (Пд) в зрелище

Дунав изравни на старозагорци в последните минути за 1:1

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Лудогорец сътвори феноменален обрат и спечели с 3:2 при визитата си на Ботев (Пд) в среща от деветия кръг на Първа лига.
„Канарчетата“ изиграха фантастично първо полувреме, в което успяха да шокират „орлите“ в рамките само на 14 минути. Домакините се настаниха в половината на съперника от самото начало и в 8-ата минута вече водеха в резултата. Серкан Юсеин вкара много красив гол, след като навлезе в наказателното поле, финтира технично Козмин Моци и с майсторски удар прати топката в горния ляв ъгъл зад Ренан.
Добрата игра на Ботев бе ознаменувана и с втори гол в 14-ата минута, когато Тодор Неделев изпълни пряк свободен удар и реализира за 2:0. Всички може би очакваха центриране, но халфът прати топката директно в близкия ъгъл на вратата и не остави шансове за Ренан Сантос.
Шампионите се опитаха да отвърнат, но бяха твърде безпомощни и това се видя в неточните удари на Марселиньо, който в 20-ата минута шутира от пряк свободен удар право в стената ма "канарчетата", и Кешеру, пратил кълбото встрани от вратата малко след това.
Пет минути преди края на първата част Кристиян Димитров се озова на чиста позиция и стреля с глава, но право в ръцете на Ренан.