София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец с летящ старт в Европа

Швиерчок с хеттрик за седем минути, "орлите" постигнаха най-изразителната си победа на Стария континент

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Лудогорец постигна впечатляващ успех със 7:0 над Крусейдърс, записвайки най-изразителната си победа в евротурнирите. На старта в тазгодишното издание на Шампионска лига "орлите" с лекота прегазиха гостите от Северна Ирландия, като по този начин направиха протоколен реванша в Белфаст на 17 юли. 
Двубоят в Разград беше официален дебют за новия наставник на Лудогорец - именитият бразилец Пауло Аутори. Специалистът заложи на същите титуляри, с които започна и при победата с 1:0 над Славия за Суперкупата на България. "Орлите" започнаха да надиграват съперника си още от началото, а головата фиеста стартира в 25-ата минута, когато Марселиньо откри резултата. Сънародникът му Сисиньо му асистира. 
В 40-ата българите удвоиха преднината си. Кешерю центрира към Мисиджан, а Родни Браун си отбеляза автогол - 2:0.
Малко преди почивката удар на румънския нападател профуча покрай вратата на гостите, които през първото полувреме направиха лошо впечатление с грубата си игра. 
През второто полувреме избраниците на Аутори продължиха да доминират. В 53-ата минута Натанаел центрира към Кешерю, който вкара с глава за 3:0. 
В 66-ата Марселиньо подаде към Мисиджан, който му върна с пета. Бразилецът овладя добре и не остави шанс на вратаря на Крусейдърс - 4:0, разписвайки се за втори път в мача. 
Малко след това Кешерю напусна контузен терена, а в игра се появи Якуб Швиерчок, който привлече вниманието с хеттрик в рамките само на седем минути. В 73-ата полякът отбеляза за 5:0 след асистенция на Марселиньо. В 78-ата Бърнс от гостите сгреши, след като в опит да върне топката към вратаря си я подари на нападателя на Лудогорец, който преодоля О'Нийл и вкара в опразнената врата - 6:0. В 80-ата отново Швиерчок бе точен. Натанаел изведе поляка, който преодоля двама играчи на съперника, след това финтира и вратаря и направи 7:0. В края Мисиджан пропусна добър шанс и Лудогорец спечели "само" със 7:0, след като малко по-рано Левски се изложи в Лихтенщайн - загуба с 0:1 от Вадуц. 
Категоричният успех на практика класира "орлите" за следващата фаза на Шампионска лига, където родният първенец ще се изправи срещу победителя от двойката Дюделанж - Видеотон. Първият мач между тима от Люксембург и унгарския шампион завърши 1:1.