София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец за трети път в групите на Лига Европа

Шампионите прегазиха Торпедо (Кутаиси) с 4:0 в реванша

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Лудогорец демонстрира класа и заслужено се класира в групите на Лига Европа! Шампионът на България отвя с 4:0 Торпедо (Кутаиси) в реванша в Разград за радост на привържениците си. Така с общ резултат 5:0 "орлите" попадат за трети път в групите на втория по сила европейски клубен турнир. Съперниците на Лудогорец ще станат ясни утре (петък), когато от 14:00 часа ще бъде тегленето на жребия. 
С два гола за убедителната победа над грузинците се отчете Густаво Кампаняро, а по веднъж точни бяха Върджил Мисиджан и Вандерсон. 
"Oрлите" тотално надиграха Торпедо (Кутаиси) на "Лудогорец Арена" и дори можеха да се поздравят с още по-изразителна победа. Цял мач за грузинците отново игра Лазар Марин - бившият защитник на Ботев (Пловдив). Срещата започна отлично за Лудогорец. Върджил Мисиджан откри резултата още в шестата минута - 1:0. Клаудиу Кешерю подаде на холандеца, който се разписа по страхотен начин:
Малко след това Мисиджан можеше да удвои, но пропусна добра възможност. В 21-ата минута пък беше най-сериозното положение пред вратата на Лудогорец за целия мач. Милош Лачни засече с глава центрирана топка, Ренан плонжира и успя да я докосне, като тя се отби и в дясната греда. 
До почивката домакините стигнаха до нов гол. Отбеляза го Густаво Кампаняро в 37-ата минута. Халфът се разписа с точна добавка, след като преди това Квасхвадзе спаси първия му удар, но при втория беше безпомощен - 2:0.
След почивката избраниците на Пауло Аутори продължиха да диктуват темпото на терена, като успяха да отбележат още две попадения. В 59-ата минута Кампаняро отново попадна в прегръдките на съотборниците си. Той получи отлично подаване от Вандерсон, стреля, получи се рикошет и топката влетя в мрежата на гостите за 3:0. Общият резултат набъбна до 4:0 и на домакините им стана пределно ясно, че вече са в групите на Лига Европа. 
"Орлите" продължиха да се забавляват и само след три минути падна нов гол. Вандерсон ознаменува добрата си игра с попадение за 4:0 в 62-ата. Натанаел пусна извеждащо подаване към Мисиджан, който изпревари Лазар Марин, след което продължи за Вандерсон и той наказа Квасхвадзе. 
Бразилецът беше заменен в края от Димо Бакалов, а другите, на които Аутори даде шанс бяха Джоди Лукоки и Яцек Гуралски. 
Най-чистите положения в заключителните минути бяха пропуснати от Натанаел и Кешерю и Лудогорец спечели в реванша "само" с 4:0, като заслужено се класира в групите на Лига Европа.