София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манчестър Юнайтед разби Евертън с 4:0

Мъка за Рууни, радост за Лукаку на "Олд Трафорд"

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Манчестър Юнайтед победи Евертън с 4:0 у дома в среща от 5-ия кръг на Висшата лига. Двубоят бе по-особен за бившия нападател на "червените дяволи" Уейн Рууни, който дали заради проблемите си с алкохола напоследък или от силни чувства при завръщането си на "Олд Трафорд" не се представи на ниво.
Нападателят се запомни с два слаби удара към вратата на Юнайтед в 21-ата и 48-ата минута, както и с едно изпадане в засада десет минути по-късно, за да напусне играта в 82-ата минута.
Головете за "червените дяволи" в срещата бяха дело на Антонио Валенсия в 4-ата, Хенрих Мхитарян в 84-ата, Ромелу Лукаку в 89-ата, с което бившият нападат на Евертън се разписа срещу бившия си тим,  записвайки и седми гол в седем мача. Крайното 4:0 пък оформи Антони Марсиал от дузпа в добавеното време.
Юнайтед се изравни със Сити в челото на класирането с по 13 точки (напълно равни показатели), докато Рууни и Евертън са при изпадащите с 4 точки от 5 мача.